Vanilková a čokoládová zmrzlina

Keď už som vo švungu so zmrzlinami, tak tu je ďalšia vanilková a čokoládová. Tieto majú síce základ kešu orechy, takže pokiaľ si chcete udržať líniu, neodporúčam ich jesť na kilá ako ovocný sorbet…ale keďže chutia fakt dobre, môže to byť problém dodržať. Preto odporúčam si spraviť radšej menej, alebo viac??? Toto rozhodnutie nechám na vás :)

Vanilková a čokoládová zmrzlina

Prísady

Vanilková zmrzlina:

  • 1 1/2 šálky namočených kešu orechov
  • 1 šálka mandľového mlieka
  • 1/4 šálky medu (alebo javorový sirup, kokosový cukor, xylitol)
  • 3 PL kokosového oleja
  • 1 ČL vanilkového prášku

Čokoládová zmrzlina:

  • porcia vanilkovej zmrzliny
  • 1/4 šálky kakaového prášku

 

Postup

Kešu orechy namočíme na 4-6 hodín. Potom ich dáme do mixéra a s ostatnými prísadami zmixujeme najemno. Polovicu množstva nalejeme do formy a dáme zamraziť. K druhej polovici primixujeme kakao a takisto nalejeme do formy a dáme zamraziť. Necháme v mrazničke, až kým to poriadne nestuhne, asi 4 hodiny. Potom vyberieme z mrazu obe zmrzliny a každú zvlášť pomixujeme. Keď už máme krémovú konzistenciu, preložíme do misiek, ozdobíme škoricou, kakaom, kokosom…čo vám chutí a podávame.

Vanilková a čokoládová zmrzlina

Tip:

Tieto zmrzliny môže ozvláštniť aj posekanými figami, alebo koláčikom brownies, ktorý nasekáte na kúsky a primiešate k zmrzline. Ak máte poruke kokosové mlieko, môžete ho zameniť za mandľové, chuť bude ešte zaujímavejšia.