;

Nerada pečiem zdĺhavé koláče. Najlepší je taký, čo je rýchly a chutný zároveň. Základ na koláč pripravujem rovnako už niekoľko mesiacov. Výslednú verziu koláča rozhodne to, čo do základu pridám. To, na čo máme práve chuť alebo čo máme práve doma. Poďme na to.

Prísady:

Počet porcií: 24 (alebo na koľko kúskov nakrájaš), čas prípravy: 10 minút, čas pečenia: 20-30 minút

Cesto:

2 šálky ovsených vločiek pomletých na múku (meliem v mlynčeku na kávu)

2 šálky bezlepkovej múky (používam Universal B od Scharu)

1 šálka kokosového cukru

1 veľká polievková lyžica arašidového masla

1 čl kypriaceho prášku bez fosfátov

1/4 čl jedlej sódy

400 ml vody (alebo rastlinného mlieka)

1/2 šálky čučoriedok (čerstvé, alebo mrazené)

Postup:

Vo väčšj miske zmiešam suché prísady, poriadne premiešam a prilejem vodu, zamiešam a potom pridám arašidové maslo. Lepšie sa to rozmieša, keď dodržujem tento postup. Ak je to veľmi tuhé, pridám ešte trochu vody.

Dám piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 20-30 minút. Po 20 minútach urobím test vidličkou a ak je čistá, vypnem. Nechám aspoň trochu vychladnúť a podávam. Dobrú chuť!

Tip:

Vieš, že čučoriedky, respektíve bobulové ovocie bráni výkyvom cukru? Vlastne by sme bobuľové ovocie mali pridávať do každého koláča, nech nám nevyletí po sladkom cukor v krvi.