Klobáska bez mäsa

Keď som videla podobnú klobásku na kamarátkinej fotke, povedala som si, že toto je super nápad! Spraviť niečo, čo ľudom pripomína klasické jedlo. Mne síce klobása nikdy nevoňala, dokonca si ani nespomínam, kedy som ju naposledy jedla a či vôbec. Ale koho zaujíma, čo chutí mne! Verím, že veľa z vás recept na klobásku bez mäsa ocení. Ďalšia výhoda tejto klobásky bez mäsa je, že po nej neodpadnete na gauči, ale vám dodá energiu.

Klobáska bez mäsa

Prísady

  • 200 g sušených paradajok
  • 200 g slnečnicových semien
  • 100 g tekvicových semien
  • 3 – 4 strúčiky cesnaku
  • 1/2 ČL himalájskej soli (alebo kvalitnej sójovej omáčky)
  • 1/4 ČL mletej rasce
  • 1 ČL červenej papriky (ak máte chuť na štipľavú, pridajte štipľavú)

Postup

Paradajky namočíme aspoň na 1 hodinu do vody (ak máme paradajky v oleji, tento krok preskočíme). Rajčiny zmixujeme v kuchynskom robote (“S” nôž), nie úplne dohladka, aby tam boli aj kúsky. Potom pridáme slnečnicu a tekvicu. Zopár semienok necháme bokom. Pridáme zvyšné suroviny. Poriadne mixujeme. Keď je zmes hotová, pridáme zvyšné slnečnicové a tekvicové semienka. Môžu byť jemne posekané a poriadne premiešame lyžicou. Do vrecka dáme za hrsť či dve zmesi a vytvarujeme klobásku. Dáme na chvíľu do mrazničky, aby sa lepšie krájala a podávame s raw horčicou. Dobrú chuť!

Klobáska bez mäsa