Vegan brownies s arašidovým maslom a kúskami arašidov (bezlepkové)

Takéto recepty a ďalších 105 perfektných receptov vás čaká v našom online kurze: 21-dňovej zmena. Je to kurz kde sa dozviete ako sa stravovať zdravšie. Nájdete tu návody, čo si nachystať v kuchyni, kde a čo nakupovať, ako variť, čo s čím kombinovať. Všetko detailne no zároveň jednoducho popísané. Nie je to kurz len o varení, ale každý deň rozoberáme aj tému, ktorá sa týka výživy a optimálneho zdravia. Je to kurz o plnohodnotnej strave. Zároveň sme mysleli aj na všetky možné alergie a intolerancie, skrátka každý si tu príde na svoje.

Prísady:

Počet porcií: forma 40×20 cm, čas prípravy: 10 minút, čas pečenia: 25-35 minút

  • 100 g čokolády na varenie
  • 160 ml rastlinného mlieka (sójové, ovsené, mandľové)
  • 150 g kokosového cukru
  • 90 g arašidového masla
  • 1 čl prášku do pečiva
  • 60g (1/2 šálky) kakaa (alebo karobu)
  • 200 g ovsenej múky
  • 2 rozpučené banány
  • hrsť drvených arašidov

Postup:

Zohrejeme rúru na 180 stupňov. Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu a mlieko. Pridáme orechové maslo, rozpučené banány a premiešame. Vo väčšej miske zmiešame suché prísady, pridáme roztopenú čokoládu s mliekom, s banánmi a orechovým maslom. Vylejeme do formy, posypeme posekanými arašidmi a dáme piecť na 25-35 minút (ja všetko pečiem s ventilátorom), záleží od rúry. Spravíme test so špajlou a keď je čistá, brownies je hotový. Necháme vychladnúť, aby sa dobre krájal a podávame.


Tip:

Namiesto arašidového masla sa dá použiť aj iné, my sme minule dali tahini a bolo to tiež výborné. Namiesto banánov môžete takisto použiť biele tofu. Keď ešte chcete viac arašidového masla, na cesto dajte ešte zopár lyžíc arašidového masla a potom posypte posekanými arašidami :). Dobrú chuť!