Orechová pasta
Túto pastu veľmi rada chystám pre návštevy. Jednoduchý a pomerne rýchly recept, veľmi chutný a sýty. K tomu zvyknem nakrájať, mrkvu, uhorku, či cukinu a namáčame si to do tejto lahodnej pasty.
Prísady
- 1 šálka vlašských orechov
- 1/2 šálky slnečnice
- 6 sušených paradajok
- 2 stonky stonkového zeleru
- 4 PL lahôdkového droždia
- 1 PL umeoctu
- 1 PL mletej sladkej papriky
- 1 ČL kurkumy
- 4-7 PL vody
- 1/2 uhorky
- 1/2 šálky kyslej kapusty
Postup
Vlašské orechy, slnečnicu a sušené paradajky namočíme aspoň na 2 hodiny. Ak sú paradajky nakladané v oleji, nemusíte ich namáčať. V kuchynskom robote najprv zmixujeme orechy, potom k nim pridáme paradajky a stonkový zeler. Opäť poriadne mixujeme na pastu. Pridáme droždie, umeocot, mletú papriku, kurkumu a vodu. Poriadne premiešame.
Dáme do misky. Nakrájame uhorku na kocky a spolu s kyslou kapustou pridáme k nátierke.
Tip
Pastu si prípadne môžete dochutiť cesnakom, horčicou, či rôznymi bylinkami ako bazalka, tymián, rozmarín. Ak nemáte umeocot, môžete použiť soľ a jablčný ocot.