7 minútová Karobovo-banánová kaša s horúcimi jablkami
Prísady:
Počet porcií: 2, čas prípravy: 2 minúty, čas varenia: 7 minút
- 2 banány
- ¾ šálky vody (alebo rastlinného mlieka)
- 1 ošúpané jablko
- 2 pl karobového prášku
- 1 čl mletej škorice
- štipka mletého kardamómu
- 1 pl orechového masla (sezamové, arašidové, mandľové)
Postup:
Do hrnca nalejeme 1/4 šálky vody, čím menej tým lepšie a pridáme na kocky nakrájané jablká so škoricou. Jablká pustia vodu, takže ozaj prilejeme len minimum vody, aby sa nepripiekli. Varíme, miešame, kým jablká nezmäknú, čo je asi 5-7 minút. Medzitým vo vyššej nádobe zmixujeme ponorným mixérom banány, karobový prášok, kardamóm, škoricu a vodu na hladký krém. Ak chceme hustejšiu zmes, uberieme z vody. Vylejeme do misky, na vrch dáme horúce jablká, polejeme orechovým maslom a podávame.
Tip:
Pre krémovejšiu konzistenciu pridajte ešte 1/4 avokáda.