;

Biskupský chlebík

Biskupský chlebík

Biskupský chlebík je rýchly a jednoduchý dezert bez sušenia, stačí ho len dať trochu schladiť, aby stuhol. Ak máte nachystanú pohánku, nemáte na čo čakať, chutí deťom aj dospelým. Ideálny na desiatu so sebou, alebo keď sa s k vám chystá návšteva a máte len 5-10 minút na prípravu.

 

Prísady

  • 1 šálka naklíčenej a usušenej pohánky
  • 1/4 šálky kakaového prášku
  • 1/4 šálky vlašských orechov
  • 1/4 šálky roztopeného kakaového masla
  • 4-6 PL javorového sirupu
  • 1 ČL perníkového korenia
  • 1/4 až 1/2 šálky vody

Postup

Pohánku pomelieme na múku. Vlašské orechy posekáme na drobno. Dáme všetky prísady do misky a poriadne premiešame, najlepšie rukou. Musí sa to lepiť, ak sa nám to rozpadáva, pridáme trochu vody. Dáme na potravinovú fóliu a vytvarujeme bochník. Dáme stuhnúť do chladničky a potom nakrájame a podávame.

 

 

Tip

Môžete poliať aj čokoládou, ak máte chuť na úplne sladký dezert. Kakaový prášok môžete zameniť za karob. Namiesto javorového sirupu môžete použiť med, alebo agáve.