;

Brownies s arašidovým maslom

Raw brownies s arašidovým maslom

Brownies s arašidovým maslom je ideálny zákusok, ak si potrebujete doplniť zásobu sladkého, a pritom nechcete jesť cukor, vajcia, či mliečne výrobky. Tieto brownies s arašidovým maslom sú sýte, takže stačí ozaj malý kúsok. Tento dezert je vyslovene pre milovníkov arašidového masla, no nielen pre nich, arašidové maslo je v základe brownies a aj v poleve. Už len tá vôňa je úžasná. Hotový je veľmi rýchlo, zmixujete, dáte schladiť a zákusok je na svete. 

 

Prísady  

(10 kúskov)

Základ brownies

  • 1 šálka mandlí
  • 3/4 šálky datlí
  • 1/4 šálky kakaového prášku
  • 1/4 šálky vody
  • 3 PL arašidového masla
  • 1 ČL vanilky
  • 1/2 ČL škorice
  • štipka soli

Poleva

  • 4 PL arašidového masla
  • 1/3 šálky javorového sirupu
  • 2 PL kokosového oleja

 

Postup:

Mandle s kakaovým práškom, vanilkou, soľou a škoricou zmixujeme v kuchynskom robote s S nožom na prášok. Pridáme datle, vodu a mixujeme, až sa nám všetko spolu pekne spojí. Ak sa hmota drobí, pridajte ešte trochu vody, alebo zopár datlí. Základ brownies dáme do misky a spravíme polevu.

Všetky prísady na polevu zmixujeme v nádobe (stačí aj ponorný mixér) a vylejeme na brownies a dáme do mrazničky na 1 hodinu, aby nám to pekne stuhlo.

 

Tip

Ak nemáte poruke mandle, môžete použiť aj iné orechy, napríklad vlašské orechy, prípadne tekvicové semienka (semená sú ľahšie stráviteľné). Slnečnicu neodporúčam, jej chuť nie je neutrálna a veľmi by ju tam bolo cítiť.