Brownies s arašidovým maslom

Raw brownies s arašidovým maslom

Brownies s arašidovým maslom je ideálny zákusok, ak si potrebujete doplniť zásobu sladkého, a pritom nechcete jesť cukor, vajcia, či mliečne výrobky. Tieto brownies s arašidovým maslom sú sýte, takže stačí ozaj malý kúsok. Tento dezert je vyslovene pre milovníkov arašidového masla, no nielen pre nich, arašidové maslo je v základe brownies a aj v poleve. Už len tá vôňa je úžasná. Hotový je veľmi rýchlo, zmixujete, dáte schladiť a zákusok je na svete. 

 

Prísady  

(10 kúskov)

Základ brownies

  • 1 šálka mandlí
  • 3/4 šálky datlí
  • 1/4 šálky kakaového prášku
  • 1/4 šálky vody
  • 3 PL arašidového masla
  • 1 ČL vanilky
  • 1/2 ČL škorice
  • štipka soli

Poleva

  • 4 PL arašidového masla
  • 1/3 šálky javorového sirupu
  • 2 PL kokosového oleja
Raw brownies s arašidovým maslom

 

Postup:

Mandle s kakaovým práškom, vanilkou, soľou a škoricou zmixujeme v kuchynskom robote s S nožom na prášok. Pridáme datle, vodu a mixujeme, až sa nám všetko spolu pekne spojí. Ak sa hmota drobí, pridajte ešte trochu vody, alebo zopár datlí. Základ brownies dáme do misky a spravíme polevu.

Všetky prísady na polevu zmixujeme v nádobe (stačí aj ponorný mixér) a vylejeme na brownies a dáme do mrazničky na 1 hodinu, aby nám to pekne stuhlo.

Raw brownies s arašidovým maslom

 

Tip

Ak nemáte poruke mandle, môžete použiť aj iné orechy, napríklad vlašské orechy, prípadne tekvicové semienka (semená sú ľahšie stráviteľné). Slnečnicu neodporúčam, jej chuť nie je neutrálna a veľmi by ju tam bolo cítiť.