Brownies

Sladkosti sú moja slabá a zároveň aj silná stránka. Slabá, že im neviem odolať a silná, preto, že mám v rukáve nejeden recept….Od detstva ich milujem a najradšej som mala koláče ako sú brownies. Hutné, veľa čokolády, s orechami, jednoducho riadnu kalorickú bombu. Ale kým sa ku nám dostali, už som bola vegánka a nikdy som ich vlastne neochutnala. Keď som bola 3 mesiace v USA vrámci programu work and travel pracovať v tábore, takmer každý týždeň tam tieto brownies (samozrejme plné cukru, vajca a mlieka) boli na stole. Každý o nich básnil, ale všetci so sebou mali aj riadny kufor a to ma dosť odradilo ochutnať čo i len kúsok. Pretože ako sa poznám, neskončila by som pri jednom kúsku, ale pri pol plechu. A tak som dlho dlho hľadala recept na brownies, po ktorom nebudem mať výčitky, keď zjem aj pol plechu. Skúšala som viacero receptov, tento nám však chutil najviac. Prísady sa dajú kúpiť pri troche šťastia aj v klasickom obchode po ceste domov z práce a na večer k filmu máte o dezert postarané. Alebo pre návštevu. Príprava brownies nezaberie veľa času a v mrazničke vám vydrží aj niekoľko mesiacov. A máte poruke super raw koláčik, ktorým nepohrdne nikto. Keďže brownies je veľmi sýty, stačí aj malý kúsok, alebo aj nie. To už nechám na vás. 

Brownies

 

Prísady

  • 1 šálka vlašských orechov (kešu, mandle či lieskovce sú alternatíva)
  • 1 šálka sušených sliviek a hrozienok (figy, či datle sú tiež alternatíva)
  • 1 PL kokosového oleja, roztopeného
  • med alebo javorový sirup
  • 2 PL kakaového prášku
  • 2 PL strúhaného kokosu
  • štipka vanilky
  • zopár mätových lístkov (nemusia byť)

 

 

Postup

Všetky suroviny dáme do kuchynského robota (S nôž) a mixujeme, kým ostanú malé kúsky, aby sme cítili štruktúru.

Dáme do mrazničky na 20 minút, alebo na 2 hodiny do chladničky, aby nám to stuhlo. Pokrájame a podávame. Dobrú chuť!