Budha miska
Jednoduchý, nenáročný obed, za to pekne rôznofarebný, ktorý si podľa zásob vašej špajzy viete obmieňať. Prirodzene bezlepkový, s quinou, jednou z najkvalitnejších obilnín, ktorá obsahuje všetky esenciálne aminokyseliny.
Prísady:
Počet porcií: Počet porcií: 2, čas prípravy: 10 minút, čas varenia: 20 minút
- 1 šálka neuuvarenej quinoi (3 šálky uvarenej)
- 2 šálky maslovej tekvice nakrájanej na kocky
- 1 1/2 šálky uvarenej tmavej fazule
- 1 šálka natrúhanej červenej kapusty (či zeleniny podľa vašej chuti, červená kapusta je však nabitá antioxidantami, odporúčam nevynechať, ale skamošiť sa s ňou dosť vážne)
- 1 cibuľa
- 1 tofu (lahôdkové, údené – vynechajte ak nechcete sóju)
Postup:
V hrnci uvaríme quinou (v pomere s 2 šálkami vody). Na panvici opražíme na vode maslovú tekvicu, kapustu, cibuľu a tofu. Dá sa to robiť aj súbežne na panvici, nepremiešame spolu, ale necháme len vedľa seba také 4 kôpky, tieto prísady sa akurát zmestia na väčšiu panvicu. Do misky dáme dokola kôpky uvarenej quinoi, zeleniny, fazule a tofu.
Tip:
Hodí sa k tomu nátierka huhmus (ak sa vám nechce robiť domáci, v obchode sa dá zohnať výborný od luntera)
Dobrú chuť!