;

Burger s opekaným hokaidom a domácou majonézou

Prísady: 

Počet porcií: 6-8 burgrov, čas prípravy: 20 minút, čas pečenia: 40 minút

Burger:

  • 1/2 šálky uvarenej quinoi (alebo inej obilniny)
  • 1/2 šálky uvarenej hnedej šošovice
  • 1/2 šálky celých ovsených vločiek
  • 1 pl sójovej omáčky
  • 1 pl lahôdkového droždia
  • 1/2 čl majoránky
  • 1/2 čl oregana
  • ½ čl soli
  • 1/4 čl mletej sladkej papriky
  • štipka čierneho korenia

Ďalšie navyše prísady, čím to môžete obmieňať:

  • listová zelenina (pridávame kel, špenát)
  • postrúhaná cvikla, či mrkva
  • uvarená mungo fazuľa

Hokaido:

  • 1/2 strednej hokaido tekvice
  • 1/4 čl čiernej soli
  • 1/2 čl mletej rasce
  • štipka čierneho korenia

Domáca majonéza bez oleja:

  • 1 biele tofu
  • 1/2 šálky rastlinného mlieka (ovsené, mandľové, špaldové, sójové)
  • 2 pl lahôdkového droždia
  • 1 pl jablčného octu
  • 1 čl horčice
  • 1/2 čl čiernej soli
  • štipka čierneho korenia
Burger s opečeným hokaidom a domácou majonézou

Postup:

Burger:

Všetko spolu zmiešame, vytvarujeme fašírky, položíme na papier na pečenie na plech. Na plech dáme zároveň piecť na kocky nakrájané hokaido posypané korením a soľou. Takto naplnený plech dáme piecť do vyhriatej rúry na 40 minút. Po 20 minútach pretočíme burgre na druhú stranu. Výborne sa k tomu hodia aj opečené sladké zemiaky, maslová tekvica, fazuľové lúsky, špargľa. Keďže je miesto na plechu, môžeme dať piecť akúkoľvek zeleninu, čo sa nám k tomu hodí.

Domáca majonéza:

Vo vyššej nádobe ponorným mixérom zmixujeme všetky prísady na hladký krém. Ak je to príliš tuhé, prilejeme ešte trochu mlieka, alebo dochutíme ak je treba.

Tip:

Takisto si môžete k tomu spraviť čapati, pridať čerstvú zeleninu a máte ešte sýtejší obed.