Burger s opekaným hokaidom a domácou majonézou
Prísady:
Počet porcií: 6-8 burgrov, čas prípravy: 20 minút, čas pečenia: 40 minút
Burger:
- 1/2 šálky uvarenej quinoi (alebo inej obilniny)
- 1/2 šálky uvarenej hnedej šošovice
- 1/2 šálky celých ovsených vločiek
- 1 pl sójovej omáčky
- 1 pl lahôdkového droždia
- 1/2 čl majoránky
- 1/2 čl oregana
- ½ čl soli
- 1/4 čl mletej sladkej papriky
- štipka čierneho korenia
Ďalšie navyše prísady, čím to môžete obmieňať:
- listová zelenina (pridávame kel, špenát)
- postrúhaná cvikla, či mrkva
- uvarená mungo fazuľa
Hokaido:
- 1/2 strednej hokaido tekvice
- 1/4 čl čiernej soli
- 1/2 čl mletej rasce
- štipka čierneho korenia
Domáca majonéza bez oleja:
- 1 biele tofu
- 1/2 šálky rastlinného mlieka (ovsené, mandľové, špaldové, sójové)
- 2 pl lahôdkového droždia
- 1 pl jablčného octu
- 1 čl horčice
- 1/2 čl čiernej soli
- štipka čierneho korenia
Postup:
Burger:
Všetko spolu zmiešame, vytvarujeme fašírky, položíme na papier na pečenie na plech. Na plech dáme zároveň piecť na kocky nakrájané hokaido posypané korením a soľou. Takto naplnený plech dáme piecť do vyhriatej rúry na 40 minút. Po 20 minútach pretočíme burgre na druhú stranu. Výborne sa k tomu hodia aj opečené sladké zemiaky, maslová tekvica, fazuľové lúsky, špargľa. Keďže je miesto na plechu, môžeme dať piecť akúkoľvek zeleninu, čo sa nám k tomu hodí.
Domáca majonéza:
Vo vyššej nádobe ponorným mixérom zmixujeme všetky prísady na hladký krém. Ak je to príliš tuhé, prilejeme ešte trochu mlieka, alebo dochutíme ak je treba.
Tip:
Takisto si môžete k tomu spraviť čapati, pridať čerstvú zeleninu a máte ešte sýtejší obed.