Čokoládové bonbóny
Čokoládové bonbóny, mňam. Dlho som hľadala recept na bonbóny, ktoré budú držať tvar aj pri izbovej teplote. Dnes mi prišli formičky a tak sme sa rovno s Jarkou dali do práce. Jarka ochutnala roztopenú zmes, keď som naliala čokoládu do formičiek, tak si zobrala lyžičku a vyjedala z formičiek. A potom sa nevedela dočkať hotových bonbónov. Zjedla asi 10 kusov…myslela som si, že toľko nedokáže zjesť ani dospelý…Zhrnutie? Sú vynikajúce, tie jednoducho musíte mať!
Bonbóny sme ozvláštnili posekanými mandľami. Čo sa týka dostupnosti, kakaové maslo nájdete v každom bio obchode, kakaová hmota sa zháňa o niečo ťažšie. Môžete ju nahradiť kakaovým práškom a pridať viac kakaového masla. Ja som však zámerne použila kakaovú hmotu, chcela som spraviť bonbóny, ktoré sa netopia pri izbovej teplote. Jednoducho také ozajstné, ale v zdravom prevedení.
Prísady
(približne 30 bonbónov)
- 150 g kakaovej hmoty (100% horká čokoláda)
- 50 g kakaového masla
- 1/4 šálky agáve
- štipka soli
- zopár posekaných mandlí (nemusí byť)
Postup:
Kakaovú hmotu a kakaové maslo roztopíme vo vodnom kúpeli, potom pridáme agáve, soľ a miešame, až kým máme voňavú tekutú hmotu. Nalejeme do formičiek, teraz pridáme posekané orechy a dáme schladiť do chladničky na 1 hodinu. Ak nemáte čas, v mraze stuhnú za 10 minút.
Tip
Čokoládové bonbóny si môžete ozvláštniť rôznym korením ako škorica, vanilka. Alebo pridať rôzne posekané orechy, či sušené ovocie. Ak nemáte poruke ani kakaovú hmotu, ani kakaové maslo, nevadí. Nahraďte hmotu a maslo kokosovým olejom a zmiešajte s kakaovým práškom a oslaďte agáve, alebo iným sladidlom. Bonbóny musíte však skladovať v chladničke, inak sa roztopia.