;

Čučoriedkové muffiny s quinou

Čuročierkové muffiny s quinou

Prísady: 

Počet porcií: 12 väčších muffinov, čas prípravy: 15 minút, čas pečenia: 30 minút

  • 1 ¼ šálky jablkovej výživy (alebo zmixované 1-2 jablká)
  • ⅓ šálky rastlinného mlieka (ovsené, mandľové, sójové)
  • 1/2 šálky datľového sirupu (alebo 1 šálka datlí zmixovaných s mliekom na krém)
  • 3 pl ľanového semienka s 6 pl vody
  • 1 čl mletej škorice
  • 1 čl vanilky
  • 1 1/2 čl prášku do pečiva
  • ½ čl soli
  • 1 ½ šálky uvarenej quinoi (½ šálky neuvarenej)
  • 1 ⅓ šálky ovsených vločiek pomletých na múku
  • 1 šálka čučoriedok

Postup:

Zmixujeme ľan na múku a zmiešame s vodou. Ovsené vločky, ani quinou netreba mixovať, je ich potom cítiť, čo je veľmi fajn. Ak by vám to však prekážalo, tak vločky pomelieme v kávovom mlynčeku na kávu a quinou s jablkovou výživou na krém. V miske zmiešame všetky suroviny a ochutnáme, prípadne dosladíme. Čučoriedky pridáme na záver. Naplníme formičky na muffiny do 3/4 a dáme piecť do vyhriatej rúry na 30 minút. Muffiny sú hotové, keď sú zvrchu dozlata a zvnútra suché (otestujeme špáratkom). Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť aspoň 15 minút.

Tip:

Do polovice cesta sme primiešali karob, ale môžete pridať aj strúhaný kokos, či posekané orechy.

Dobrú chuť!