Fazuľový veggie wrap
Keď prídeme z práceme a sme hladní, chceme jesť hneď, nie o dve hodiny. Toto je ten ideálny recept, keď chcete niečo dobré, rýchle, ale zároveň veľmi zdravé. Jediné, čo potrebujete mať nachystané je uvarená fazuľa. Potom je táto večera hotová do 15 minút.
Prísady:
Počet porcií: 4 menšie wrapy, čas prípravy: 15 minút, príprava vopred: 2 hodiny
Prísady na wrap:
- 1 šálka špaldovej celozrnnej hladkej múky
- 2 pl olivového oleja
- ¼ šálky vody
- ¼ čl soli
Prísady na fazuľovú plnku:
- 1 ½ šálky uvarenej fazule
- 1 čl olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku (ak používate)
- 1 čl mletej papriky
- 1 malá cibuľa
- 3 čl citrónovej šťavy
- 1 čl soli
- štipka čierneho korenia
Salsa:
- 3 paradajky nakrájané nadrobno (alebo avokádo)
- 10 cm póru
- šťava z 1 citróna
- soľ, korenie, čili
Postup:
Cesto na wrap zmiešame, nepridávame vodu navyše, možno 1 max 2 pl vody, ono sa pekne spojí, Rozdelíme na 4 časti a vyvaľkáme z každého kruh. Dáme na teplú panvicu nasucho a pečieme zopár minút na jednej a zopár minút na druhej strane. Finta je teplá panvica, ak je príliš horúca, placka sa rýchlo upraží a bude praskať. Čím pomalšie, tým lepšie. Keď je hotová, zabalíme do utierky, aby nevyschla, ale dala sa zatočiť. Takto spravíme 4 wrapy.
Plnku si nachystáme tak, že polovicu uvarenej fazule zmixujeme. Na oleji opražíme cesnak a cibuľu s korením, potom pridáme zmixovanú časť fazule aj nezmixovanú a premiešame.
Salsu pripravíme tak, že všetko spolu zmiešame.
Finálna príprava. Na tortillu dáme ďalej od kraja tak 3-4 pl fazuľovej plnky, vedľa toho 1-2 pl salsy, k tomu listový šalát a zatočíme. Nachystáme tak všetky 4 wrapy a podávame.
Tip
Ideálne sú tieto wrapy čerstvé. Netrvá to dlho, stačí mať v chladničke nachystanú fazuľu a wrapy sú hotové za pár minút.
Dobrú chuť!