;

Hokaido špagety s cibuľou a tempehom

Hokaido špagety s cibuľou a tempehom (bez lepku, s alternatívou bez sóje)

Na tento recept potrebujeme špiralizér, alebo strúhač, ktorý vyčarí špagety. Ak tieto spotrebiče nemáte, tak nastrúhajte nahrubo tekvicu, alebo nastrúhajte na plátky a tie potom pokrájajte na slíže.

Prísady:

Počet porcií: 2 porcie, čas prípravy: 10 minút, čas varenia: 10 minút

  • 1 menšie hokaido (alebo sladký zemiak)
  • 1 cibuľa
  • ½ balenia tempehu (pre verziu bez sóje 4 šampiňóny)
  • 1/2 šálky uvarenej veľkej fazule
  • 1 balenie hummusu alebo vegan majonézy
  • 2 pl sójovej omáčky
  • zopár lístkov čerstvej bazalky

Postup:

Na panvici opražíme na sójovej omáčke na kocky nakrájaný tempeh a na prúžky nakrájanú cibuľu. Medzitým si nachystáme hokaido. Nastrúhame na špiralizéri hokaido na prúžky. Hokaido len umyjeme a vyberieme vnútro s jadierkami. Netreba šúpať. Ak nemáme špiralizér, nastrúhame na najhrubšom strúhači. Po 5 minútach, keď je už cibuľa hotová, pridáme zopár lyžíc vody (4-6 pl) a pridáme hokaido rezance. Miešame pár minút s vodou, kým sa hokaido jemne uvarí. Nechceme ho rozvariť, lebo by sa začalo rozpadať. Stačí 4-5 minút a je to hotové. Pridáme do zmesi hummus či vegan majonézu a podávame s fazuľou. Ak nemáme poruke uvarenú fazuľu, možeme namiesto toho uvariť šampiňóny, červvenú papriku, podľa toho, čo je v sezóne a máme poruke.

Tip

Namiesto hokaida sa dá použiť aj mrkva, cukina.

Dobrú chuť!