Jablkovo-ovsená kaša s datľami a orechovým maslom
Náš momentálny favorit, čo sa týka raňajok. Rýchle, krémové, nebíčko v papuľke, niekedy si ho spravíme dokonca ako dezert. Parádne zasýti, ale to nastrúhané jablko tieto raňajky fajnovo odľahčí. Datle sa pekne rozvaria a poslúžia ako sladidlo, vôbec to netreba prisladiť, je to sladké akurát. Je radosť začínať deň s takýmito raňajkami.
Prísady:
Počet porcií: 2 akurát, čas prípravy: 4 minúty, čas varenia: 7 minút
- 6 pl jemných ovsených vločiek
- ¾ šálky vody
- 1 postrúhané väčšie jablko
- 1 čl mletej škorice
- štipka kardamómu
- ¼ šálky pokrájaných datlí (10ks)
- 2 čl orechového masla (tahini, arašidové, mandľové)
Postup:
Do hrnca nalejeme vodu a pridáme všetky ostatné suroviny okrem orechového masla. Miešame, keď začne kaša vrieť, znížime oheň a miešame, až nádherne zhustne. Ak chceme redšiu kašu prilejeme ešte vodu. Varíme okolo 5-7 minút potom vylejeme kašu do misiek, pridáme 1 čl orechového masla do každej misky a podávame. My podávame tahini, lebo je to sezam nabitý vápnikom okrem iného a navyše chutí dokonalo.
Ovsené vločky môžeme zameniť za pšenové a pohánkové a máme bezlepkovú kašu.
Tip
Ak máte chuť na zmenu, tahini môžete zameniť za iné orechové maslo, či namiesto jablka dať hrušku.
Dobrú chuť!