;

Jablkovo-ovsená kaša s datľami a orechovým maslom

Náš momentálny favorit, čo sa týka raňajok. Rýchle, krémové, nebíčko v papuľke, niekedy si ho spravíme dokonca ako dezert. Parádne zasýti, ale to nastrúhané jablko tieto raňajky fajnovo odľahčí. Datle sa pekne rozvaria a poslúžia ako sladidlo, vôbec to netreba prisladiť, je to sladké akurát. Je radosť začínať deň s takýmito raňajkami.

Prísady:

Počet porcií: 2 akurát, čas prípravy: 4 minúty, čas varenia: 7 minút

  • 6 pl jemných ovsených vločiek
  • ¾ šálky vody
  • 1 postrúhané väčšie jablko
  • 1 čl mletej škorice
  • štipka kardamómu
  • ¼ šálky pokrájaných datlí (10ks)
  • 2 čl orechového masla (tahini, arašidové, mandľové)
Jablkovo-ovsená kaša s ďatlami a orechovým maslom

Postup:

Do hrnca nalejeme vodu a pridáme všetky ostatné suroviny okrem orechového masla. Miešame, keď začne kaša vrieť, znížime oheň a miešame, až nádherne zhustne. Ak chceme redšiu kašu prilejeme ešte vodu. Varíme okolo 5-7 minút potom vylejeme kašu do misiek, pridáme 1 čl orechového masla do každej misky a podávame. My podávame tahini, lebo je to sezam nabitý vápnikom okrem iného a navyše chutí dokonalo.

Ovsené vločky môžeme zameniť za pšenové a pohánkové a máme bezlepkovú kašu.

Tip

Ak máte chuť na zmenu, tahini môžete zameniť za iné orechové maslo, či namiesto jablka dať hrušku.

Dobrú chuť!