;

Jednoduchá ovsená kaša s lahodným tahini

Kaše sú naše. Trvajú krátko, zasýtia nás na celé doobedie. Peťovi veľmi často skoro ráno chystáme takto raňajky. Ak má veľa stretnutí, tak ich zje cestou do práce, alebo v práci. Ovsené vločky sú náš favorit, tie máme poriadne v zásobe, dajú sa použiť na sladko, na slano, do koláčov. Keď ideme na dovolenku, prvé čo berieme sú ovsené vločky, aby sme mohli robiť raňajšiu kašu a lievance. To sú naše naj raňajky, hlavne v zime, ale aj v lete. Vlastne celoročne.

Prísady:

Počet porcií: 2 , čas prípravy: 2 minúty, čas varenia: 7 minút

  • 6 pl jemných ovsených vločiek
  • ¾ šálky vody
  • 2 pl ďatlového sirupu (xylitolu, alebo cukru z kokosových kvetov)
  • 1 čl mletej škorice
  • ¼ čl klinčeku (nemusí byť)
  • ¼ čl mletého zázvoru
  • 10 datlí alebo 1/2 šálky hrozienok (či vášho obľúbeného sušeného ovocia)
  • 2 čl tahini (alebo iného orechového masla)
  • čerstvé sezónne ovocie (alebo mrazené bobuľové)

Postup:

Do hrnca nalejeme vodu a pridáme všetky ostatné suroviny okrem tahini, datlí a čerstvého ovocia. Miešame a keď začne kaša vrieť, znížime oheň a miešame, až zhustne. Ak chceme redšiu kašu prilejeme ešte vodu. Varíme okolo 5-7 minút, vylejeme kašu do misiek, pridáme posekané datle (alebo iné sušené ovocie), tahini a čerstvé sezónne ovocie.

Lahodná ovsená kaša s tahini, datlami a ovocím

Tip

V lete máme obrovské variácie vďaka dostupnosti čerstvého ovocia. V zime je to tak trochu obmedzené hlavne na jablká, hrušky, banány, či dužina z mladého kokosu. Výhoda je, ak máte z leta zmrazené ovocie, napríklad bobuľové, ako ríbezle, jahody, maliny, černice, slivky.

Dobrú chuť!