Karfiolový šalát s čínskou kapustou

Raw karfiolový šalát s čínskou kapustou

Karfiol, čínska kapusta sú vynikajúce s touto zálievkou. Takýto typ šalátu mám v zime najradšej, väčšinu zeleniny zoženiem z miestnych trhov.  Kurkuma dodá nielen nádhednú farbu a chuť, ale taktiež  podporuje trávenie, funkciu vnútorných orgánov, čistí krv, obsahuje antioxidanty, harmonizuje hladinu cukru v krvi, podporuje vylučovanie žlče, posilňuje imunitu. Tento šalát spolu s hrozienkami je výrobná kombinácia rôznych chutí. 

Prísady  

Šalát

  • 1 šálka karfiolu
  • 3-4 listy čínskej kapusty
  • 2-3 šampiňóny
  • zopár olív

 

Dresing

  • 1/2 šálky karfiolu
  • 1/4 avokáda
  • 1/4 šálky lahôdkového droždia
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 PL umeoctu (alebo citrónovej šťavy)
  • 1 PL hrozienok
  • 1 ČL kurkumy
  • voda podľa potreby
Raw karfiolový šalát s čínskou kapustou

Postup:

Všetky prísady na šalát nakrájame a dáme do misky. Zálievku si nachystáme tak, že všetko okrem hrozienok spolu zmixujeme najemno. Nalejeme na šalát, posypeme hrozienkami a podávame.

Raw karfiolový šalát s čínskou kapustou

Tip

Karfiol môžete skombinovať na polovicu s brokolicou, alebo pridať k šalátu ešte postrúhanú mrkvu, či namočené sušené paradajky. Vynikajúci je aj s mladou cibuľkou.