Omega-3️ mastné kyseliny, odkiaľ ich berieme my?

omega-3 mastné kyseliny

Omega3️⃣mastné kyseliny, odkiaľ ich berieme my? Odpoveď nižšie👇
Všetci vieme, že práve preto všetci jeme tie ryby🐟, nie?🤷‍♀️
Čítala som, že v priemyselne pestovanej rybe je viac vstreknutej ortuti do nášho tela ako 12 vakcín, čo obsahujú ortuť.

Ortuť je toxický kov pre dýchacie cesty, rozpúšťa sa v krvi, napáda obličky, mozog, nervový systém.
Pri tehotných ženách🤰🏼ortuť prechádza cez placentu až k plodu (asi preto sa neodporúča ich vtedy jesť). Dokonca aj materské mlieko môže byť kontaminované. 🤱🏼
Tento kov spôsobuje únavu, stratu pamäti, zvyšuje riziko infarktu, ťažko sa vylučuje z tela.😳
Takže áno, ryby🐟obsahujú veľké množstvo omega 3, ale je tak nakazená ortuťou, že to za to nestojí.
Na druhej strane, omega 3 v rastlinách🌱 (ľan, konopné, tekvicové semeno, kapustová zelenina, fazuľa, tekvica, bobuľové ovocie) nezabíjajú nikoho, obsahujú antioxidanty💪, vitamíny🤩, minerály😁 a vlákninu🥳 (čo žiadne živočíšne produkty neobsahujú).
Na fotkách je náš denný príjem omega 3: raňajky👉lievance s mletým ľanom, ovsené vločky s konope a bobuľovým ovocím
obed👉fazuľa, kapustová, zelenina (to máme takmer denne)
Koľko treba? Na pokrytie dennej potreby stačí 1-2 pl mletého ľanu. Obsahuje ich a ľan, či chia semienka.
A to nepíšem, v akých podmienkach sa chovajú, v akej vode🐟plávajú…
Ja len, že je si z čoho vybrať, ryby rozhodne nie sú jediný zdroj, sú aj iné a bez rizika.❤️

ps. My si pridávame mletý ľan každý deň do ovsenej kaše.