;

Ovos s hnedou šošovicou, kapustou a tofu

Ovos so šošovicou, kapustou a tofu

Prísady: 

Počet porcií: 2, čas prípravy: 7 minút, čas varenia: 30 minút

  • 1 šálka nahého ovsa (pšeno pre bezlepkovú verziu)
  • 1 šálka uvarenej šošovice
  • 1 biele tofu (ak nechcete sóju, robi plátky, alebo vynechajte)
  • 1 šálka bielej kapusty
  • 1/2 šálky listovej zeleniny (špenát, kel, brokolica)
  • 1 pl sójovej omáčky
  • 1 čl rímskej rasce (alebo obyčajnej)
  • 1/2 čl sušeného zázvoru
  • 1 pl olivového oleja

Postup: 

V hrnci spolu uvaríme ovos a šošovicu. Varia sa približne rovnako, okolo 30 minút. Ideálne namočiť večer predtým do vody a na druchý deň sú obe uvarené za polovičný čas. Na panvici na oleji opražíme kapustu s korením a po 5-7 minútach pridáme biele tofu pokrájané na kocky. Po pár minútach vypneme a primiešame špenát. Ak použijeme kel, pridajte hneď na začiatku s kapustou, aby zmäkol.

Tip:

V lete namiesto špenátu môžete použiť akúkoľvek čerstvú listovú zeleninu už priamo na tanier, kde to spolu všetko premiešate. V zime sú možnosti obmedzené a tak ak nemáte dobrý zdroj špenátu, tak aj iné zelené ako fazuľové lúsky, či brokolica sa dá použiť. Fazuľové lúsky odporúčame uvariť, brokolica môže byť aj surová, bude to chrumkavejšie.

Dobrú chuť!