Pohánkovo-banánové palacinky
Veľmi chutná obmena klasických palaciniek s banánom, alebo s tekvicovým pyré, ak máte chuť vyskúšať niečo iné! Jemné, presne, ako majú palacinky byť a netreba k tomu ani to vajce. Ľan zaručí, že sa to pekne spojí a bude držať pokope aj takú veľkú palacinku.
Prísady:
Počet porcií: 4 palacinky, čas prípravy: 5 minút, čas varenia: 7 minút
- 1 šálka pohánkovej múky
- 1 šálka mandľového mlieka
- 1 zrelý rozpučený banán
- 2 pl xylitolu
- 1 pl čerstvo pomletého ľanu
- 1/4 čl vanilky
- marhuľový lekvár, alebo datľový sirup navrch
Postup:
Okrem lekváru zmiešame všetky prísady v miske. Metličkou spolu všetko premiešame a pár minút necháme postáť, nech zmes trochu zhustne. Na horúcu teflónovú panvicu (netreba olej) vylejeme palacinku. Keď ide odlepiť po pár minútach, pretočíme na druhú stranu, necháme ešte 1-2 minúty a vyberieme. Vylejeme ďalšiu palacinku, až kým sa nám minie cesto. Potrieme domácim lekvárom, alebo datľovým sirupom.
Tip
Ak máte chuť na domáci slivkový lekvár a máte sušené slivky doma, tu je veľmi jednoduchý recept. Na niekoľko hodín namočíme sušené slivky do vody, zlejeme vodu a zmixujeme dohladka na lekvár. Ak máme potrebu dosladíme datľovou pastou, xylitolom, či kokosovým cukrom. V chladničke vydrži 2-3 dni. Ideálne spraviť množstvo, ktoré hneď zjete.
Ak nemáte poruke banány, môžete ich zameniť za tekvicové pyré (čerstvo uvarená a zmixovaná maslová tekvica) a bude to famózne.
Dobrú chuť!