;

Pohánkovo-banánové palacinky

Pohánkovo-banánové palacinky

Veľmi chutná obmena klasických palaciniek s banánom, alebo s tekvicovým pyré, ak máte chuť vyskúšať niečo iné! Jemné, presne, ako majú palacinky byť a netreba k tomu ani to vajce. Ľan zaručí, že sa to pekne spojí a bude držať pokope aj takú veľkú palacinku.

Prísady: 

Počet porcií: 4 palacinky, čas prípravy: 5 minút, čas varenia: 7 minút

  • 1 šálka pohánkovej múky
  • 1 šálka mandľového mlieka
  • 1 zrelý rozpučený banán
  • 2 pl xylitolu
  • 1 pl čerstvo pomletého ľanu
  • 1/4 čl vanilky
  • marhuľový lekvár, alebo datľový sirup navrch

Postup: 

Okrem lekváru zmiešame všetky prísady v miske. Metličkou spolu všetko premiešame a pár minút necháme postáť, nech zmes trochu zhustne.  Na horúcu teflónovú panvicu (netreba olej) vylejeme palacinku. Keď ide odlepiť po pár minútach, pretočíme na druhú stranu, necháme ešte 1-2 minúty a vyberieme. Vylejeme ďalšiu palacinku, až kým sa nám minie cesto. Potrieme domácim lekvárom, alebo datľovým sirupom.

Tip

Ak máte chuť na domáci slivkový lekvár a máte sušené slivky doma, tu je veľmi jednoduchý recept. Na niekoľko hodín namočíme sušené slivky do vody, zlejeme vodu a zmixujeme dohladka na lekvár. Ak máme potrebu dosladíme datľovou pastou, xylitolom, či kokosovým cukrom. V chladničke vydrži 2-3 dni. Ideálne spraviť množstvo, ktoré hneď zjete.

Ak nemáte poruke banány, môžete ich zameniť za tekvicové pyré (čerstvo uvarená a zmixovaná maslová tekvica) a bude to famózne.

Dobrú chuť!