Polievka z tekvice a kváskovými krutónmi
Prísady:
Počet porcií: 4 porcie, čas prípravy: 7 minút, čas varenia: 30 minút
- 2 šálky maslovej tekvice
- 1 cibuľa
- 1 čl mletej rasce
- 1 čl soli
- ½ čl kurkumy
- štipka čierneho korenia
- 4 krajce kváskového chleba pokrájaného na kocky
Postup:
Do väčšieho hrnca dáme zeleninu, korenie a soľ s trochou vody a varíme okolo 10 minút. Keď je zelenina hotová, prilejeme vodu (alebo rastlinné mlieko, ak chceme krémovejšiu polievku) a zmixujeme ponorným mixérom na krém. Na panvici opražíme na kocky pokrájaný kváskový chlieb a rovno podávame.
Tip:
Krutóný môžete vymeniť za uvarenú hnedú šošovicu a máte bezlepkovú polievku.