;

Polievka z tekvice a kváskovými krutónmi

Tekvicová polievka s opraženými kváskovými krutónmi

Prísady: 

Počet porcií: 4 porcie, čas prípravy: 7 minút, čas varenia: 30 minút

  • 2 šálky maslovej tekvice
  • 1 cibuľa
  • 1 čl mletej rasce
  • 1 čl soli
  • ½ čl kurkumy
  • štipka čierneho korenia
  • 4  krajce kváskového chleba pokrájaného na kocky

Postup:

Do väčšieho hrnca dáme zeleninu, korenie a soľ s trochou vody a varíme okolo 10 minút. Keď je zelenina hotová, prilejeme vodu (alebo rastlinné mlieko, ak chceme krémovejšiu polievku) a zmixujeme ponorným mixérom na krém. Na panvici opražíme na kocky pokrájaný kváskový chlieb a rovno podávame.

Tip:

Krutóný môžete vymeniť za uvarenú hnedú šošovicu a máte bezlepkovú polievku.