;

Quinoa karbonátky s ružičkovým kelom a rukolou

Quinoa karbonátky s ružičkovým kelom a rukolou

Perfektne chrumkavé quinoa karbonátky určite vyskúšajte. Veľmi sa hodia s varenou, ale aj čerstvou zeleninou. V lete si ich môžete dať aj ako prílohu k veľkému čerstvému šalátu. Je to totálna mňamka!

Prísady: 

Počet porcií: 10-15 kusov, čas prípravy: 20 minút, čas varenia, pečenia: 25 minút

  • 1 ½ šálky uvarenej quinoi
  • 2 pl pomletého ľanu s 6 pl vody
  • 1 šálka najemno nasekaného kelu bez stonky
  • ½ šálky pomletých ovsených vločiek
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 pl najemno posekanej cibule (navyše, nemusí byť)
  • ¼ šálky čerstvej najemno posekanej bazalky
  • ¼ šálky slnečnicových semienok (navyše, nemusí byť)
  • ¼ šálky posekaných sušených paradajok (navyše, nemusí byť)
  • ½ šálky najemno postrúhaného hokaida (sladkého zemiaku)
  • sladká paprika na dochutenie
  • 2 pl celozrnnej polohrubej špaldovej múky
  • ½ čl soli
  • ¼ šálky vody
  • 2 šálky ružičkového kelu
  • 2 šálky čerstvej rukoly
  • 4 cherry paradajky
  • 1/2 cibule

Postup:

Pomiešame pomletý ľan s vodou, nechať odstáť pár minút, vznikne lepkavá hmota, ktorá pomáha držať pokope karbonátky. Zmiešame suché prísady v miske. V druhej miske mokré prísady. Potom zmiešame spolu. Vytvoríme karbonátky, dáme na papier na pečenie na plech a pečieme vo vyhriatej rúre 10-15 minút, opatrne pretočíme a pečieme ešte 10 minút, dozlata. Medzitým uvaríme v hrnci ružičkový kel s cibuľou a soľou. Na tanier poukladáme čerstvú rukolu, k tomu dáme uvarený ružičkový kel, môžeme pokvapkať sójovou omáčkou a k tomu pridáme karbonátky.

Tip:

Výborne sa hodia tieto karbonátky k pečenej zelenine, alebo len tak s nátierkou podľa chuti.

Dobrú chuť!