Raw čokoláda

Raw čokoláda

Viem, že to to stále opakujem, ale keď ja mám fakt najradšej tie najjednoduchšie recepty. Nerada stojím v kuchyni 2 hodiny, aby som spravila niečo, čo za 5 minút zjeme. Musí to byť vyvážené. Takže aj pri tomto recepte je to tak, čas prípravy sa rovná času zjedenia. Navyše sú to prísady, ktoré mám doma na sklade. Občas niečo pomením, niekedy je to poleva na dezert, inokedy nalejem túto raw čokoládu do formičiek, dám do chladničky na 1 hodinu a sú z toho bonbóny.

Prísady

  • 1/2 šálky kakaového prášku
  • 1/2 šálky kokosového oleja
  • 1/3 šálky agáve
  • 1/2 čl pravej vanilky
  • štipka soli

 

Postup:

Do misky dáme všetky suroviny a ponorným mixérom zmixujeme zmes na nádhernú čokoládu. Ak je príliš tuhá, dajte ju do vodného kúpeľa a premiešajte lyžicou. Čokoláda je hotová!

 

Tip

Odporúčam natrieť na koláčik, či iný dezert. Prípadne tam zmixujte ešte jedno zrelé avokádo (potom nezabudnite ubrať z kokosového oleja) a máte čokoládový puding!

 

 

Raw čokoláda