;

Raw kapustnica

Raw kapustnica

Táto kapustnica je dokonalá. Príprava 5 minút a 5-7 minút na dokončenie receptu. Ak nemáte čas na marinovanie, tak jednoducho hríby vynechajte. Keď som túto kapustnicu chystala prvý krát, nechcela som veriť, že ozaj môže byť až taká chutná. Potrebujete len výkonný mixér na zálievku. Kvasenú kapustu máme domácu. Je to jednoduchý recept, len kapusta a soľ a už po dvoch týždňoch si vždy pochutnávame na kvasenej kapuste. Táto kapustnica chutila aj bežne sa stravujúcim ľuďom, takže niečo na nej bude. Vyskúšajte sami! Keď chcete mať slávnostný obed, či večeru, tak si ku kapustnici môžete nachystať ešte majonézový šalát s rybími prstami.

 

Prísady

(4-5 porcií)

  • 500 g kyslej kapusty

Zálievka na kapustnicu

  • 1 šálka vody z kyslej kapusty
  • 1 šálka vody
  • 4 sušené slivky (namočené aspoň 1 hodinu vo vode)
  • 2 šampiňóny
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 PL kyslej kapusty
  • 2 PL lahôdkového droždia
  • 2 PL sójovej omáčky
  • 1 ČL mletej sladkej papriky
  • 1 ČL mletej rasce

Marinované hríby

  • 2 šampiňóny
  • 3 strúčiky pretlačeného cesnaku
  • 1/4 šálky sójovej omáčky
  • 1 PL olivového oleja
  • šťava z 1/2 citróna

 

Postup:

Marinované hríby:

Všetko okrem šampiňónov dáme do misky a premiešame. Nakrájame šampiňóny a pridáme ich dáme do misky. Poriadne premiešame. Dáme do chladničky marinovať na pár hodín.

Zálievka na kapustnicu:

Všetky prísady dáme do mixéra a zmixujeme. Ochutnáme a prípadne prilejeme ešte vodu, alebo dochutíme.

Nakrájame kyslú kapustu, zalejeme zálievkou a pridáme marinované šampiňóny. Marinádu môžeme použiť na niečo ďalšie (napríklad ako zálievku na šalát), alebo časť použiť do kapustnice.

 

Tip

Namiesto šampiňónov môžeme použiť hlivu ustricovú, či iné sušené hríby, prípadne si do kapustnice ešte môžete nakrájať namočené sušené slivky.