Raw raňajky #3 v Bratislave – ako bolo

Prvý krát kurz raňajok v Bratislave. Trochu som pobehovala hore dole po dome, dávala som v chvate všetko do tašiek, aby sme to načas stihli. Pred tým sme ešte potrebovali zaviezť dve torty, ktoré som robila večer predtým do noci, a tak bola som aj trochu nevyspatá. Nechcela som meškať, tak som všetkých jemne naháňala, aby zapli turbo.

Keďže sme nestíhali, Peťo nás zaviezol do Podunajských Biskupíc a šiel odviezť torty. Tým, že to bolo v materskom centre, o deťoch som ani nevedela. Ondrej sa vrhol na autá a Jarka mi nosila čaj a koláčiky, čo pripravila v detskej kuchynke. Všetko som si nachystala a bolo to takto ešte lepšie, lebo som mala viac času na prípravy a potom prišla na kurz strážiť deti mama.

Okolo pol desiatej sme už boli všetci, tak sme začali. Smoothie som robila ako prvé, aby sa nám pekne stihlo stráviť, kým sa pustíme do ďalších pochúťok. Potom sme pokračovali makovými šúľancami. Kedže minule ich bolo podľa mňa málo, tentokrát som nachystala 3 várky večer pred akciou. A dobre som spravila, opäť sa všetko zjedlo. Chutilo aj deťom, takže som bola spokojná.

Potom sme sa vrhli na nepečený cesnakový chlieb a cukinovo-avokádový dip. Nie všetci poznajú, ako chutí umeocot a lahôdkové droždie, tak tu ich majú možnosť ochutnať. Na tanierik sme s mojou pomocníčkou Niki naložili jeden usušený chlieb, jeden čerstvý a k tomu dip. Aby vedeli baby porovnať, akú má štruktúru či chuť pred sušením s tým hotovým.

Ešte sme čo to porozprávali, ako a prečo namáčať orechy, semená, či iné zrná. Čo s čím kombinovať a čo radšej nie. Aké kuchynské vybavenie používam, kde nakupujeme ovocie a zeleninu v zime a mnoho ďalších.

Bola tam veľmi príjemná atmosféra, mnoho mamičiek som už videla na Kreatívnom pikniku v Hrubej Borši, kde prišli ochutnať moje torty, takže sme sa nevideli prvý krát. Ďakujem a už sa teším na pokračovanie!