Roláda bez orechov

roláda-bez-orechov

Ako sa nám ochladilo, tak už rozmýšľame, čo hutnejšie by sme si dali, prípadne nachystali okoloidúcim, tým mám namysli návštevu. Táto kakaovo-kokosová roláda ideálny zákusok pre začiatočníkov, má málo prísad, je jednoduchá a chuťovo vás milo prekvapí. Navyše kokos obsahuje cenné látky. Sú to najmä vitamíny ako B1, B2, B3, B6, E, C, minerály (vápnik, železo, fosfor, horčík, draslík, kremík, sodík), nasýtené tuky, bielkoviny.

 

Prísady

Kakaová časť:

  • 1 šálka namočených datlí
  • 1/2 šálky kakaového prášku
  • 1/2 šálky kokosového oleja (roztopeného)

 

Kokosová časť:

  • 1/2 šálky strúhaného kokosu
  • 1/2-1/4 šálky kokosového oleja (roztopeného)
  • 3 Pl javorového sirupu
  • 1 ČL vanilkového prášku

 

Postup

V kuchynskom robote (S nôž) pomixujeme najprv datle, potom pridáme kakao a nakoniec kokosový olej. Cesto dáme na papier na pečenie a položíme na to druhý papier na pečenie. Pomocou valčeka vyvaľkáme cesto hrubé asi 1 cm.

Sušený kokos pomelieme najemno v mlynčeku (používam mlynček na kávu alebo na orechy). Do misky dáme všetky prísady na kokosovú časť a poriadne premiešame. Kokosové cesto vyvaľkáme takým istým spôsobom ako kakaové. Opatrne položíme kokosovú časť na kakaovú a rolujeme. Dáme do chladničky stuhnúť na 2 hodiny, alebo do mrazu na 20 minút a podávame.

Tip

Datle môžete skombinovať aj s iným sušeným ovocím, ako napríklad hrozienkami, či figami.