Tiramisu
Tiramisu vo vegánskom prevedení a navyše raw. Dlho som hútala nad týmto receptom, prezrela som všetky možné recepty na inšpiráciu a toto mi z toho vyšlo. Je to pomerne jednoduchý recept, najviac času zaberie očistenie mladých kokosov. Ale stojí to za to. Tá chuť je úžasná, navyše aké blahodarné účinky na zdravie majú tieto kokosy! Priemerný mladý kokos obsahuje približne 150 kalórií a poskytuje asi 20 percent z požadovanej dennej dávky vápnika. Kokosová voda obsahuje takmer plné spektrum vitamínu B a vitamín C. Dužina z mladých kokosov obsahuje čisté, surové nasýtené tuky a má pozoruhodnú vlastnosť obnovovať ľudské tkanivo.
Prísady
Korpus
- 3 šálky vlašských orechov
- 1 1/2 šálky datlí (namočených)
- 4 PL kakaového prášku
Biely krém
- dužina z 2 mladých kokosov
- 1 šálka kešu orechov (namočených na 6-8 hodín)
- 1/4 šálky agáve
- 1/4 šálky kokosového oleja
- 1 PL citrónovej šťavy
- 1 ČL vanilky
- štipka soli
Čokoládový krém
- 1 šálka kešu orechov
- 1/2 šálky vody
- 1/4 šálky kokosového oleja
- 1/4 šálky kakaového prášku
- 5 PL javorového sirupu
- 1 ČL vanilky
- štipka soli
Postup
Korpus
Vlašské orechy pomelieme na múku. Pridáme datle, kakao a zmixujeme na lepivú hmotu. Natlačíme do formy.
Biely krém
Všetko okrem kokosového oleja zmixujeme v mixéri najemno. Potom pridáme kokosový olej, zmixujeme a vylejeme na korpus.
Čokoládový krém
Všetko okrem kokosového oleja zmixujeme v mixéri najemno. Potom pridáme kokosový oleja a ešte raz zmixujeme. Vylejeme na biely krém. Vrch posypeme kakaovým práškom. Dáme do chladničky na pár hodín, ideálne cez noc, aby koláč stuhol.