;

Zeleninová miso polievka

Zeleninová miso polievka je taký širší pojem u nás. Je to vlastne zelenina, čo máme poruke a k tomu pridáme nakoniec miso. Miso je fermentovaná pasta z ryže, jačmeňa, či sóje. V zime výborne zahreje organizmus, používa sa ako liek pri nachladnutiach, chrípke. Miso je zdrojom aminokyselín. Viaže na seba ťažké kovy a odvádza ich z tela. Miso skladujeme po otvorení v chlaničke, vydrží niekoľko mesiacov.

Prísady: 

Počet porcií: 4, čas prípravy: 10 minút, čas varenia: 15 minút

  • 1 šálka bielej kapusty nakrájanej nadrobno
  • 1 šálka karfiolu
  • 1 mkrva nakrájanej na kocky
  • 1/2 petržlenu nakrájaného na kocky
  • 1/2 šálky kelu
  • 1/2 čl čiernej soli
  • 1 pl miso pasty
  • štipka čierneho korenia

Postup:

Vo väčšom hrnci uvaríme všetku zeleninu s 2 šálkami vody korením a soľou. Keď je polievka hotová, odstavíme a primiešame miso pastu. Aby sme mali istotu, že sa pekne rozpustí, zvykneme ju v pohári rozmiešať s trochou horúcej vody a potom to prelejeme do polievky.

Tip

Sem tam si ešte prihodíme wakame riasy, či arame, alebo posypeme jemne nori vločkami. Všetky tieto riasy sú dosť slané, preto ak vieme, že ich použijeme, dáme menej soli.

Dobrú chuť!