Domáca horúca granola so strúhaným jablkom
Celozrnné ovsené vločky máme doma v zásobe vždy. Pripravujeme z nich raňajky od lievancov, cez kašu, musli, až po túto parádnu chrumkavú a vláčnu zároveň horúcu granolu. To sú raňajky, ktoré u nás doma patria k naj 10. Ráno potrebujeme niečo rýchlo, inak by nám tu asi všetci poodpadávali od hladu a to si nemôžeme dovoliť! Ha, takže preto sme vybrali, čo najefektívnejšie raňajky a toto sú jedny z nich. Nech sa páči!
Prísady:
Počet porcií: 2 porcie, čas prípravy: 2 minúty, čas varenia: 7 minút
- 1 šálka jemných celozrnných ovsených vločiek (sú aj bezlepkové, v bio obchodoch nájdete, alebo zameňte za pšenové)
- ¼ šálky ďatlového sirupu (alebo iné tekuté sladidlo)
- ¼ šálky hrozienok (alebo iného sušeného ovocia)
- 2 pl lúpaných konopných semienok (alebo posekaných mandlí)
- 2 pl orechového masla (tahini, arašidové maslo)
- 1 postrúhané jablko
- 1 čl škorice
- ½ čl klinčeku
- štipka soli
Postup:
Na panvicu dáme vločky, postrúhané jablko, semienka, hrozienka, korenie, opražíme a pridáme sirup, orechové maslo a poriadne premiešame. Táto domáca granola sa dá robiť na veľa spôsobov, len zameňte semienka za iné, či pridajte iné sušené ovocie podľa vašej chuti a vždy máte inú domácu granolu. Veľmi dobre sa hodí k rastlinnému jogurtu, broskyňovému, čučoriedkovému, či vanilkovému. Prípadne k doma vyrobenému jogurtu z mladého kokosu.
Tip
Namiesto jabĺk sa dajú použiť aj hrušky, ak chcete sýtejšie raňajky, môžete si tam posekať ešte 1 pl orechov, datlí. Pre bezlepkovú verziu, použijeme bezlepkové vločky (pšenové, alebo ovsené bez lepku, tie dostať v bio obchodoch).
Dobrú chuť!