;

Hokaido nátierka s pečenou paprikou a kváskovým chlebom

 

Prísady:

Počet porcií: 1 väčšia miska, čas prípravy: 5, čas pečenia: 30 minút

  • 1 hokaido
  • 4 červené papriky (môže byť mrkva)
  • hrsť petržlenovej vňate
  • 3 strúčiky cesnaku
  • ½ čl čiernej soli (alebo ružovej himalájskej)
  • 2 pl olivového oleja alebo vegan majonézy
Hokaido nátierka s pečenou paprikou a kváskovým chlebom

Postup:

Umyjeme hokaido, odrežeme časti, čo sa nedajú jesť, šupku nemusíme dávať preč. Dáme na napier na pečenie spolu s červenou paprikou na 30 minút piecť. Potom dáme do kuchynského robota s nožom S a všetko spolu zmixujeme dohladka. Podávame s kváskovým chlebom.

Hokaido nátierka s pečenou paprikou a kváskovým chlebom

Tip:

Namiesto kváskového chleba môžete si môžete upiecť plnozrnný chlieb, zeleninový posúch, indické čapati placky.