Hokaido nátierka s pečenou paprikou a kváskovým chlebom
Prísady:
Počet porcií: 1 väčšia miska, čas prípravy: 5, čas pečenia: 30 minút
- 1 hokaido
- 4 červené papriky (môže byť mrkva)
- hrsť petržlenovej vňate
- 3 strúčiky cesnaku
- ½ čl čiernej soli (alebo ružovej himalájskej)
- 2 pl olivového oleja alebo vegan majonézy
Postup:
Umyjeme hokaido, odrežeme časti, čo sa nedajú jesť, šupku nemusíme dávať preč. Dáme na napier na pečenie spolu s červenou paprikou na 30 minút piecť. Potom dáme do kuchynského robota s nožom S a všetko spolu zmixujeme dohladka. Podávame s kváskovým chlebom.
Tip:
Namiesto kváskového chleba môžete si môžete upiecť plnozrnný chlieb, zeleninový posúch, indické čapati placky.