Hustá zeleninová polievka s hŕstkou
Prísady:
Počet porcií: 4 porcie, čas prípravy: 5 minút, čas varenia: 15 minút (s chystaním vopred)
- 1 šálka fazuľových lúskov
- 1 1/2 šálky uvarenej hŕstky (1 šálka neuvarenej)
- 1 mrkva
- 1 väčší zemiak
- soľ, mleté čierne korenie podľa chuti
Postup:
Večer pred namočíme hrśtku do vody. Ráno vodu zlejeme a v čerstvej vode v menšom hrnci so soľou varíme tak hodinu. Vo väčšom hrnci uvaríme spolu zeleninu, korenie a soľ. Keď je polievka hotová, dochutíme a podávame. K tomu priložíme po kopcovej lyžici hŕstky.
Tip:
Veľmi sa hodí k tomu posekaná čerstvá petržlenová vňať. Namiesto zemiaku môžete použiť aj sladký zemiak.
Dobrú chuť!