Krémové šampiňóny a tofu à la stroganov hotové za 10 minút

Stroganof s pšenom

Ak máte radi kyslé uhorky a šampiňóny, bude to váš favorit. Máme radi rôzne chute a táto je špecifická a zároveň veľmi príjemná, že sa tento obed, či večera, dá jesť pravidelne. Je to opäť jedno z rýchlych a veľmi chutných jedál, zo surovín, čo bežne dostať v obchode. Chystáme ich bez lepku s pšenom, no jedli sme ich aj s cestovinami, či s chlebom. Tieto krémové šampiňóny a tofu a la stroganov sa hodia k čomukoľvek. 

Stroganof s pšenom

Prísady:

počet porcií: 2, čas prípravy: 10 minút, čas varenia: 10 minút

  • 1 šálka pšena
  • 1 cibuľa
  • 6 šampiňónov
  • 1 balenie bieleho tofu (alebo robi plátkov, ak nechcete sóju)
  • 6 zaváraných uhoriek
  • 2 pl horčice
  • 3 pl vegánskej majonézy (značka spak je výborná)
  • 1 pl slnečnicového oleja
  • soľ
  • štipka čierneho korenia
  • hrsť čerstvého petržlenu (nemusí byť)
Stroganof s pšenom
Stroganof s pšenom

Postup:

Do hrnca dáme pšeno a zalejeme vriacou vodou, na 1 šálku pšena potrebujeme 2,5 šálky vody. Dáme zovrieť, potom stíšime plameň a varíme tak 10 minút, vypneme a necháme pšeno dôjsť. Medzitým na panvici opražíme tofu. Môže byť biele, či akékoľvek vám chutí. Keď je tofu dozlata opražené, vyberieme a dáme nabok. Do panvice dáme cibuľu, šampiňóny, uhorka na pár minút, kým cibuľa a šampiňóny zmäknú. Pridáme soľ, majonézu, horčicu a korenie. Podlejeme trochou vody, tak ¼ -½ šálky. Premiešame a podávame s pšenom, posypeme petržlenom, ak nám chutí.

Stroganof s pšenom

Tip

Ak nechcete sóju, robi plátky sú veľmi dobrá náhrada, ale tie sú s lepkom. Ak nemáme poruke majonézu, dáme nejakú hotovú nátierku od lunter (napríklad sojakrém, či francúzsku nátierku).

Dobrú chuť!