Miska s čerstvým kučeravým a ružičkovým kelom, quinou a batatom
Podobné parádne recepty sú súčasťou online kurzu: 21-dňová zmena | Ako prejsť na rastlinnú stravu. Jednoduché, dobre vyzerajúce, z jednoduchých prísad a extrémne chutné. Tomuto hlavnému jedlu dodáva lahodnú chuť práve zálievka, ktorú robíme veľmi často. Keďže máme ešte stále na záhrade peknú zásobu kučeravého kelu, jeme ho v polievkach, varený, či surový. Chutí výborne tak i onak.
Prísady:
počet porcií: 2, čas chystania: 10 minút, čas varenia: 10-15 minút
- 3/4 šálky quinoi
- 1/2 šálky ružičkového kelu
- 1/2 batatu (alebo mrkvy) pokrájaný na kocky
- 3 listy kučeravého kelu
- soľ na dochutenie
- 1 čl horčice
- 1 pl lahôdkového droždia
- 1 čl tekvicového oleja
- 1/2 čl tamari omáčky
Postup:
V menšom hrnci uvaríme quinou s 1 1/2 šálkou vody a soľou. Stačí, aby voda prevrela, plameň stíšime, necháme povariť približne 7-10 minút a vypneme. V druhom hnrci uvaríme batát a ružičkový kel s trochou soli. Medzitým nakrájame kučeravý kel nadrobno a pripravíme si zálievku. Zmiešame spolu horčicu, lahôdkové droždie, tekvicový olej a tamari omáčku. Keď je hotová quinoa, zmiešame ju spolu s ružičkovým kelom, sladkým zemiakom, kučeravým kelom. Dáme do misky, polejeme zálievkou a podávame.
Dobrú chuť!
Tip:
Ak nemáte poruke kučeravý kel, môžete použiť akúkoľvek inú tmavozelenú listovú zeleninu, ako špenát, rukolu, poľníček, či surový, alebo jemne povarený kel.