;

Miska s čerstvým kučeravým a ružičkovým kelom, quinou a batatom

Podobné parádne recepty sú súčasťou online kurzu: 21-dňová zmena | Ako prejsť na rastlinnú stravu. Jednoduché, dobre vyzerajúce, z jednoduchých prísad a extrémne chutné. Tomuto hlavnému jedlu dodáva lahodnú chuť práve zálievka, ktorú robíme veľmi často. Keďže máme ešte stále na záhrade peknú zásobu kučeravého kelu, jeme ho v polievkach, varený, či surový. Chutí výborne tak i onak. 

 Prísady: 

počet porcií: 2, čas chystania: 10 minút, čas varenia: 10-15 minút

  • 3/4 šálky quinoi
  • 1/2 šálky ružičkového kelu
  • 1/2 batatu (alebo mrkvy) pokrájaný na kocky
  • 3 listy kučeravého kelu
  • soľ na dochutenie
  • 1 čl horčice
  • 1 pl lahôdkového droždia
  • 1 čl tekvicového oleja
  • 1/2 čl tamari omáčky

Postup:

V menšom hrnci uvaríme quinou s 1 1/2 šálkou vody a soľou. Stačí, aby voda prevrela, plameň stíšime, necháme povariť približne 7-10 minút a vypneme. V druhom hnrci uvaríme batát a ružičkový kel s trochou soli. Medzitým nakrájame kučeravý kel nadrobno a pripravíme si zálievku. Zmiešame spolu horčicu, lahôdkové droždie, tekvicový olej a tamari omáčku. Keď je hotová quinoa, zmiešame ju spolu s ružičkovým kelom, sladkým zemiakom, kučeravým kelom. Dáme do misky, polejeme zálievkou a podávame.

Dobrú chuť!

Tip:

Ak nemáte poruke kučeravý kel, môžete použiť akúkoľvek inú tmavozelenú listovú zeleninu, ako špenát, rukolu, poľníček, či surový, alebo jemne povarený kel.