;

Raw Horčica

Ani som netušila, že horčica je tak jednoduchá na výrobu. Môžem si ju akokoľvek dochutiť, zjemniť, jednoducho ju spraviť na sto spôsobov. Používam ju denne do šalátov ako dresing, hodí sa ku klobáske bez mäsa či nepečenému cesnakovému chlebu

Prísady

  • 1/2 šálky horčičného semena
  • 3/4 šálky jablčného octu
  • 1/3 šálky vody
  • 1 1/2 ČL medu
  • 1/4 ČL kurkumy
  • 1/4 ČL soli
  • bylinky (tymián, rozmarín)

Postup

Horčičné semená namočíme vo vode a octe na dva dni. Za tie dva dni horčičné semená nasiaknu takmer všetku tekutinu. Potom zmes zmixujeme na krém (zvládne to aj ponorný mixér), pridáme ostatné suroviny a ešte raz pustíme mixér. Ak je zmes príliš hustá, pridáme 2 PL vody, aj viac. Odporúčam však dávať vodu po menších množstvách.

Tip

Z jednej várky si môžete spraviť rôzne príchute s cesnakom, sušenými paradajkami, pažítkou, prípadne ju zjemniť olivovým olejom. V chladničke by mala vydržať aj 1 mesiac.