Zeleninová polievka s domácimi knedličkami
Domáce knedličky môžete pridať do akejkoľvek polievky, sú hotové veľmi rýchlo. Ak máte chuť na farebné knedličky, časť polievky zmixujte s vodou najemno a nechajte trochu vychladnúť. Namiesto vody s múkou primiešajte len túto zmixovanú polievku a potom nasádžeme, ako je popísané nižšie v recepte. Výsledok budú zelenkavé knedličky. Deti zvyčajne knedličky majú veľmi radi, aj toto je jeden spôsob, ako dostať do nich viac zeleniny.
Prísady:
Počet porcií: 4, čas prípravy: 10 minút, čas varenia: 15 minút
- 1/2 menšieho hokaida
- 2 šálky čerstvých alebo mrazených fazuľových lúskov
- 1 šálka polohrubej špaldovej celozrnnej múky
- 2 1/2 šálky vody
- 1/2 čl čiernej soli
- 1 čl kurkumy (čerstvej alebo sušenej)
- štipka mletého čierneho korenia
Postup:
Vo väčšom hrnci uvaríme na kocky nakrájané hokaido a fazuľové lúsky s 1/2 čl soli, korením a s 2 šálkami vody. Kým sa varí zelenina, nachystáme domáce knedličky do polievky. V menšom hrnci dáme zovrieť asi liter vody s trochou soli. V menšej miske zmiešame múku s trochou soli a 1/2 šálky vody. Vznikne taký malý tuhý bochník, ak treba pridajte ešte trochu vody. Keď v menšom hrnci začne vrieť voda, nasádžeme knedličky. Necháme ich pár minút prevrieť a precedíme. Keď je polievka hotová, naložíme do tanierov a pridáme knedličky podľa chuti.
Tip
Špaldovú múku vieme ľahko zameniť za bezlepkovú (ovsenú, kukuričnú) ak potrebujete. Prípadne si spraviť knedličky z kukuričnej krupice a máte takisto bezlepkové knedličky.
Dobrú chuť!