Chrumkavé bezlepkové kváskové grissini (slané tyčinky)
Chceli sme niečo iné k rodinnému filmovému večeru ako pukance. Niečo chrumkavé, slané…. A nápad bol na svete, zopár prísad, veľmi jednoduché aj rýchle, žiadne kvasenie cez noc, ako pri chlebe. Za hodinku sú hotové do rúry a potom už len upiecť.
Takéto recepty a ďalších 105 perfektných receptov vás čaká v našom online kurze: 21-dňovej zmena. Je to kurz kde sa dozviete ako sa stravovať zdravšie. Nájdete tu návody, čo si nachystať v kuchyni, kde a čo nakupovať, ako variť, čo s čím kombinovať. Všetko detailne no zároveň jednoducho popísané. Nie je to kurz len o varení, ale každý deň rozoberáme aj tému, ktorá sa týka výživy a optimálneho zdravia. Je to kurz o plnohodnotnej strave. Zároveň sme mysleli aj na všetky možné alergie a intolerancie, skrátka každý si tu príde na svoje.
Prísady:
Počet porcií: 2 plechy, čas prípravy: 10 minút, čas pečenia: 20 minút
- 300 g bezlepkový mix (ja som dala takto: 180g ovsená, 70g cícerová, 30g tapioková múka, 20g mletý ľan)
- 100 g kvásku
- 130 ml vody
- 60 ml olivového oleja
- 1 čl soli
Postup:
V miske zmiešame všetky suroviny a necháme postáť na linke prikryté 30 minút. Potom vyvalkáme cesto na hrúbku 3 mm, alebo tak nejak, nemusí byť presne. Pokrájame na slíže, ja som dala 1 cm široké a dlhé 15 cm, ale môžete si zvoliť svoj rozmer. Každý slíž zatočíme a dáme na plech. Aby boli ešte chrumkavejšie, nakrájajte užšie pásiky a pogúlajte ich predtým ako ich zatočíte. Naplnený plech dáme do rúry na 30 minút odpočívať a potom pečieme 20 minút na 250 stupňoch.
Tip:
Môžete pred pečením posypať rôznymi semienkami, alebo ich zamiešať do cesta. Dobrú chuť!