Listový šalát s varenou cviklou, fazuľou, tofu a zálievkou
Takéto recepty a ďalších 105 perfektných receptov vás čaká v našom online kurze: 21-dňovej zmena. Je to kurz kde sa dozviete ako sa stravovať zdravšie. Nájdete tu návody, čo si nachystať v kuchyni, kde a čo nakupovať, ako variť, čo s čím kombinovať. Všetko detailne no zároveň jednoducho popísané. Nie je to kurz len o varení, ale každý deň rozoberáme aj tému, ktorá sa týka výživy a optimálneho zdravia. Je to kurz o plnohodnotnej strave. Zároveň sme mysleli aj na všetky možné alergie a intolerancie, skrátka každý si tu príde na svoje.
Prísady:
Počet porcií: 2, čas prípravy: 10 minút, čas varenia: 20 minút (cvikla), 2 hodiny (fazuľa)
- 1 listový šalát (lollo, friséé, ľadový)
- 2 menšie uvarené cvikly
- 1/2 šálky uvarenej fazule (strakatá, maslová)
- 2 pl nakrájaných olív
- 1 marinované tofu (alebo biele pokvapkané tamari)
- 2 pl tekvicových semienok
- 1 pl horčice
- 1 pl lahôdkového droždia
- 1 čl tamari
- 1 čl balzamikového octu
- 2-3 pl vody
Postup:
Nakrájame listový šalát a dáme do veľkej misy. Cviklu a tofu nakrájame na menšie kocky, dáme do misy. Pridáme uvarenú fazuľu, olivy a všetko spolu premiešame. Potom si nachystáme zálievku, zmiešame horčicu, lahôdkové droždie, tamari, balzamikový ocot a vodu. Zálievku najradšej chystám v malom uzatvárateľnom pohári (od horčice, či majonézy), dá sa takto dobre pretrepať. Tak sa veľmi rýchlo spraví perfektný krémový dresing a netreba nič miešať. Odporúčam. Šalát dáme do misiek, polejeme zálievkou, posypeme tekvicovými semienkami a podávame. Zálievku dávam tesne pred podávaním, aby šalát nezvädol. Dobrú chuť!
Tip:
Namiesto balzamikového octu sa dá použiť aj citrónová šťava. Tekvicové semienka sa dajú zameniť za slnečnicové, konopné, či posekané orechy.