Vanilkové rožky bez masla

Vegánske vanilkové rožky sme skúšali posledné roky s olejom (prečo už nepoužívame olej), či len rastlinným mliekom, ale nebolo to ono. Buď sa rozpadávali, alebo boli tvrdé ako štolverka. Toho roku sme namiesto masla, orechové maslo. A vyšli perfektne. Konečne máme na Vianoce (aj s vianočným menu) chutné vanilkové rožky. Keďže som použila lieskovcové maslo, tá chuť nie je čisto z vlašských orechov, ale nám táto obmena veľmi chutí. Prípadne viete použiť mandľové maslo, ktoré chuťovo nie je také výrazné.

Takéto recepty a ďalších 105 perfektných receptov vás čaká v našom online kurze: 21-dňovej zmena. Je to kurz kde sa dozviete ako sa stravovať zdravšie. Nájdete tu návody, čo si nachystať v kuchyni, kde a čo nakupovať, ako variť, čo s čím kombinovať. Všetko detailne no zároveň jednoducho popísané. Nie je to kurz len o varení, ale každý deň rozoberáme aj tému, ktorá sa týka výživy a optimálneho zdravia. Je to kurz o plnohodnotnej strave. Zároveň sme mysleli aj na všetky možné alergie a intolerancie, skrátka každý si tu príde na svoje.

Prísady:

Počet porcií: 3-4 plechy, čas prípravy: 20 minút, čas pečenia: 30 minút

  • 300 g hladkej celozrnnej špaldovej múky
  • 100 g orechového masla
  • 100 g vlašských orechov
  • 60 gramov vanilkového cukru

Postup:

Suché prísady zmiešame spolu. Potom primiešame orechové maslo. Vznikne tuhá kompaktná hmota, ak je príliš suchá, pridáme po troche orechové maslo. Odložíme na hodinu prikryté do chladničky. Z cesta na doske vytvarujeme valček, ktorý pokrájame na rovnaké menšie časti. Z tých menších častí vytvvarujeme rožky, ktoré ukladáme na plech s papierom na pečemie. Vanilkové rožky pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňoch asi 10 minút. Po dopečení obalíme rožky v práškovom cukre, mali sme k dispozícii len kokosový a necháme vychladnúť.

Tip:

Dobrú chuť!