Najchutnejšia vegan čokoládová torta s kúskami čokolády
Opäť jeden z ďalších jednoduchých a veľmi chutných receptov. Keďže za týždeň pečiem niekoľko koláčov, tak čím jednoduchšie a kratšia príprava, tým lepšie. Často robím aj cviklový koláč s čokoládovou polevou, marokánky, bounty tyčinky, karobový koláč, sušienky. Tak poďme na to.
Takéto recepty a ďalších 105 perfektných receptov vás čaká v našom online kurze: 21-dňovej zmena. Je to kurz kde sa dozviete ako sa stravovať zdravšie. Nájdete tu návody, čo si nachystať v kuchyni, kde a čo nakupovať, ako variť, čo s čím kombinovať. Všetko detailne no zároveň jednoducho popísané. Nie je to kurz len o varení, ale každý deň rozoberáme aj tému, ktorá sa týka výživy a optimálneho zdravia. Je to kurz o plnohodnotnej strave. Zároveň sme mysleli aj na všetky možné alergie a intolerancie, skrátka každý si tu príde na svoje.
Prísady:
Počet porcií: 12-14, čas prípravy: 10 minút, čas pečenia: 35-40 minút
Suché prísady:
- 2 1/2 šálky ovsenej múky (250g)
- 2/3-1 šálka kokosového cukru (dala som na polovicu s xylitolom)
- 1 šálka kakaového prášku (alebo karobu)
- 1 čl prášku na pečenie
- 1/2 čl jedlej sódy
- štipka soli
- 100g vegan čokolády (ja dávam na varenie), alebo čokoládové čipsy
Mokré prísady:
- 1 1/2 šálky vody (360ml), môže byť aj rastlinné mlieko
- 1 1/2 rastlinného bieleho jogurtu (320g), mali sme kokosový z lidlu
- 1/2 šálky tahini (alebo iného orechového masla)
Postup:
Rúru na pečenie zapneme na 180 stupňov. Čokoládu pokrájame na malé kúsky. Vo väčšej miske zmiešame suché prísady. Ak použijete bezlepkovú ovsenú múku, máte úplne bezlepkový koláčik. K tomu pridáme mokré prísady, poriadne premiešame a vylejeme do formy s rozmermi približne 20x30cm. Dáme piecť vyhriatej rúry na 35-40 minút. Spravíme test so špajlou, pichneme do stredu koláča a ak je špajla čistá (nie je na nej krém), koláčik je hotový.
Necháme vychladnúť, aby sa dobre krájal a podávame. Dobrú chuť.
Tip:
Namiesto jogurtu môžete použiť jablkové pyré. Tahini tam vôbec necítiť, ak sa bojíte, že tá chuť prebije čokoládovú, neprebije. :)